Catalunya Central cap a Brussel·les

Hem guanyat el Referèndum per la Independència de Catalunya!

 

 

Benvolguts/des,

Amb aquest text volem dedicar unes paraules a les persones que heu fet l’esforç de viatjar a Brussel·les en un trajecte llarg i fred com aquest.

Gràcies a vosaltres aquest fred s’esvairà per unes hores del centre de la capital d’Europa perquè hi porteu l’escalf del poble català. Un escalf que servirà, primer de tot, per donar suport al nostre President Carles Puigdemont i als Consellers Antoni Comín, Lluís Puig, Meritxell Serret i Clara Ponsatí que es van haver d’exiliar al cor d’Europa per trobar un país amb més democràcia que l’Estat espanyol. Un estat suposadament democràtic que ha fet marxar una part del nostre Govern, ha empresonat els Consellers que s’han quedat a Catalunya i ha ocupat les nostres institucions.

Per això, anem fins al davant de les institucions europees a denunciar aquesta repressió amb agressió física conta la població civil, a denunciar l’exili del nostre Govern i sobretot aquesta manca de democràcia. També a reivindicar la llibertat d’expressió i l’alliberament dels presos polítics, entre els què hi tenim els nostres presidents Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. En resum, anem a omplir Brussel·les per demanar que Europa ens escolti i que respecti els drets civils que tenim com a poble, i com a poble europeu que som. Gràcies a la vostra mobilització, aconseguirem cridar ben fort i ben alt:

Wake Up Europe! Desperta Europa!

Mira que està fent un dels teus socis.
Mira la seva falta de respecte per la democràcia.
Europa, hem vingut fins aquí perquè no puguis dir que no ens has vist.
Hem vingut fins aquí per dir-te que la violència d’estat i la violació dels drets no són assumptes interns.

En nom de l’Assemblea Nacional Catalana, d’Òmnium Cultural i de l’Assemblea Exterior de Brussel·les, moltes gràcies per haver vingut fins aquí. Vosaltres alçareu la veu representant a tots els catalans que no han pogut venir.
Estem escrivint junts una altra pàgina de la història de Catalunya i tornarem a demostrar que la democràcia sempre guanya.

Visca la República Catalana!

 


Informació important:

* 5/12/17 Ruta prevista inicialment del autocars.
Perpignan, Montpellier, Orange, Valence, Lyon, Dijon, Nancy, Luxemburg, Brussel.les

* 2/12/17 Horaris i llocs de sortida dels autobusos cap a Brussel·les.les

– Els autobusos de l’opció 1, sortiran dimecres dia 6 a les 15.00 h de l’estació d’autobusos de Manresa
A les 14.30 comencem l’embarcament.
A1 – A2 – A3 – A4 (aquest també sortirà de Manresa i desprès passarà a recollir la gent de Moià)
Bus A4. A les 15.30 h recollirem la gent de Moià  – Avinguda Arbre Fruiter

Abans de pujar l’autobús podreu adquirir els impermeables grocs, preu: donatiu.

  – Els autobusos de l’opció 2 i 3, sortiran dimecres dia 6 a les 15.00 h del carrer Santa Joaquima de Manresa
   A les 14.30 comencem l’embarcament.
N1 – Br1 – Br2 – Li1 – Li2 – Re1
Abans de pujar l’autobús podreu adquirir els impermeables grocs, preu: donatiu.

INFORMACIÓ EXPEDICIÓ CAP a BRUSSEL·LES

– Hi ha detalls particulars de cada opció de viatge que es tindran que resoldre sobre la marxa, parades, àpats, equipatge, etc..
– Recomanem ser autosuficients.
– LLEGIU BÉ TOTES LES RECOMANACIONS QUE FEM.

10 BUSOS des de Manresa cap a la manifestació a Brussel·les

(organitzats des de ANC-Manresa i comarca)

HORARIS –INFORMACIÓ VIATGE

Dia 6 de desembre a 2/4 de 3 de la tarda.

  • 4 autobusos sense nit a destí: A1, A2, A3 i A4 (aquest últim amb parada a Moià)

Sortida de l’estació d’autobusos de Manresa

  • 6 autobusos amb estada a destí o ciutats properes: N1, Br1, Br2, Li1, Li2, Re1

Sortida des del carrer Santa Joaquima de Manresa cantonada final del carrer La pau (espai amb molt aparcament).

Els participants han rebut correu electrònic, amb informació de l’autobús que els correspon i l’etiqueta del cartell que portarà el bus.

La durada aproximada del viatge és de 17 a 18 h., per tant aconsellem paciència i bona disposició per part de tothom. Durant el viatge es faran diverses parades (cal tenir en compte que els conductors estan obligats a parar 45minuts cada 4,5 hores; es pot repartir en parades diferents). Cal tenir en compte que hi haurà molt autobusos circulant cap a Brussel·les.les, i per tant molta gent coincidint als punts de parada. Cal tenir-ho present: anar lleugers i no entretenir-se per no endarrerir el viatge (eviteu haver de fer cues per comprar menjar, etc.).

Tots els autobusos estan equipats amb wifi. Tenen dos punts de recàrrega de mòbil al davant. Porteu els mòbils ben carregats des de casa i feu un consum responsable durant el trajecte. Millor si porteu bateries de recanvi o recàrrega.

Recordeu que el roaming funciona a Europa, però hi ha companyies i aparells de mòbils en què cal activar la itinerància de dades per poder-ho utilitzar; consulteu-ho abans de viatjar (a les xarxes s’ha passat informació).

A cada autobús hi haurà una persona de referència, que tindrà el llistat de persones assignades al bus, coordinarà el grup i donarà les indicacions oportunes del moment.

Tots els àpats (excepte l’esmorzar del dia 8/12 pels que han contractat hotel) van a càrrec de cadascú. Cal tenir present l’horari a Brussel·les i el col·lapse general que hi pot haver, especialment després de la manifestació.

Si aneu en bus que fan nit a destí, el dijous dia 8 teniu l’esmorzar inclòs a l’hotel, i tindreu temps lliure per visitar la ciutat propera:

  • autobusos Br1 i Br2: Brussel·les
  • autobusos Li1 i Li2: Lille (França)
  • autobús Re1: Reims (França)

L’autobús ha de fer un mínim de 11 h de descans a Brussel·les. L’hora de sortida dependrà doncs de l’hora d’arribada i la ciutat de destí, i pot ser diferent per cada bus. MOLT IMPORTANT que quedi acordat dons el lloc i hora de sortida abans de baixar de l’autobús a Brussel·les.

RECOMANACIONS GENERALS:

EQUIPATGE:
El maleter del bus no s’obrirà durant el viatge. Per tant aconsellem portar bossa de ma (motxilla o similar) amb les coses que es necessitin durant el viatge (entrepans i begudes, incloses) i manteta si cal.

A l’arribada a Brussel·les  es podrà accedir al maleter per agafar el que es necessiti durant el dia 7 a Brussel·les i deixar a l’autobús la resta.

Recordeu que també podreu posar al maleter del bus les pancartes que porteu preparades  Trobareu material per imprimir cartells i bandes:

http://bit.ly/2j8O3bw   o https://goo.gl/m6qLfy  (8 models de cartells en diferents colors amb el lema EUROPE WAKE UP!)

https://goo.gl/m6qLfy (7 bandes de diferents colors amb etiqueta lema i variant entre: justícia, respecte, diàleg, democràcia…etc).

FRED:
Es preveu força fred, potser pluja… Porteu roba d’abric i complements com guants, bufandes (grogues?) etc.
Impermeables GROCS de l’ANC: n’hi haurà per tots; en repartirem a la sortida dels autobusos. Podreu fer un donatiu (preu de cost 5 euros per aportar a la caixa solidària.

 Es reben missatges dient que les estelades i els símbols independentistes poden ser requisats a la frontera. Legalment no poden, però més val ser prudents i millor que els tingueu guardats. Els busos normalment es paren a la frontera per inspeccionar-los. Calma si ens cal parar.

A BRUSSEL·LES, com sempre però més que mai, ens manifestarem pacíficament per fer sentit la nostra veu. L’opinió pública belga està sensible a la idea que s’estan ‘important’ conflictes de fora. Per tant, molt de compte per evitar incidents abans, durant i després de la mani provocats per gent aliena que pot aprofitar la situació.

Hi ha tríptics en anglès i flamenc amb l’explicació del procés català per si en voleu repartir a Brussel·les disponibles a:

https://wetransfer.com/downloads/5f0fea55b38542c1f7a0ff453fa8a47620171201132216/0a26b55b5bfd3efea1912fae873776a220171201132216/da3afb

Manteniu-vos informats pels canals oficials de l’ANC i OMPLIM BRUSSEL·LES on s’actualitza informació sobre el recorregut. La informació actual és:

ANC MANRESA-BAGES


* 01/11/ 17 Tingueu en compte que farà força fred, aneu ben equipats, i per al viatge porteu el que faci falta per estar còmodes, duran el trajecte no s’obrirà el maleter, pugeu a l’autobús el que necessiteu, aigues, etc …


* 01/11/17  Aparcaments
Pel que fa als aparcaments, des de comunicació de l’ANC s’estan preparant les indicacions i properament es penjaran al web de l’ANC-Brussel·les.
Per tant esteu molt pendents d’aquest enllaç: https://brusselles.assemblea.si


* 30/11/17 Aviat informarem dels horaris i altres informacions necessàries per el viatge.


* 30/11/17 Possiblement tindrem impermeables grocs per a tots (anirem informant).


* 29/11/17 Hem enviat mail a tots el que heu comprat bitllets, comproveu el vostre correu. També el correu brossa (hotmail).


Preguntes freqüents

*  MENORS D’EDAT: A omplir els que viatgeu amb menors: full d’autorització de menors que caldrà que tingueu signat abans de la sortida i el porteu durant el trajecte. Guardeu aquest document fins a la tornada.
(gestionen exclusivament el viatge d’anada i tornada i no es fem responsables de la vigilància i custòdia del nostre fill/a una vegada hagi baixat de l’autobús, eximint-los per tant de qualsevol responsabilitat per fets esdevinguts una vegada el nostre fill/a hagi baixat de l’autobús.) https://intranet.assemblea.barcelona/sites/default/files/correus/u971/autoritzacio_menors_brusselles.pdf

* Penseu amb la targeta sanitària EUROPEA .
* Portar DNI no caducat, o portar document vàlid per viatjar per Europa.
* Trobareu informació general al web Omplim Brussel.les


La manifestació tindrà lloc al voltant del Parc du Cinquantenaire/ Jubelpark:

– INICI 10.30 h: Entrada del Parc du Cinquantenaire, al costat de la parada Merode
– FINAL: Place Jean Rey


Des de l’ANC Catalunya Central s’han organitzat diverses opcions per facilitar el desplaçament a Brussel·les. Les places són limitades. Consulteu la data límit per reservar i pagar segons cada opció.

 

Places limitades. S’atendran les sol·licituds per ordre d’inscripció.

Preus amb IVA inclòs.

“PLACES EXHAURIDES”

L’organització s’atorga el dret a modificar els horaris segons les circumstàncies.

RESERVA i PAGAMENT:
Telemàtic: 

https://www.inscriu.me/ca/catalunya-central-cap-a-brusselles

Presencial: ANC territorials (a cada població) o bé a Òmnium Manresa (cSobrerroca 38), de dilluns a divendres.de 19.00 a 21.00 h Places limitades. Venda presencial fins el dia 27, dilluns 27 serem Òmnium

OPCIÓ 1: Bus – 1 dia a Brussel·les  “PLACES EXHAURIDES”
Descripció general Autobús per anar i tornar sense cap nit d’hotel.

Només inclou el desplaçament.

Sortida des de Manresa.

Preu 105 euros
Anada Sortida de Manresa: dimecres, dia 6 de desembre, a les 15.00 hores.

Arribada (estimada) a Brussel·les: dijous, dia 7 de desembre, a les 9.00 hores, per ser a la manifestació a les 11.00.

Tornada Sortida de Brussel·les: dimecres, dia 7 de desembre, a les 20.00 hores.

Arribada (estimada) a Manresa: divendres, dia 8 de desembre, a les 14.00 hores.

Data límit reserva “PLACES EXHAURIDES”
 

OPCIÓ 2: Bus – 2 dies a Brussel·les –  “PLACES EXHAURIDES”

Descripció general Autobús per anar i tornar fent nit a Brussel·les.

Només inclou el desplaçament. Cadascú és busca l’allotjament.

Sortida des de Manresa.

Preu 125 euros
Anada Sortida de Manresa: dimecres, dia 6 de desembre, a les 15.00 hores.

Arribada (estimada) a Brussel·les: dijous, dia 7 de desembre, a les 9.00 hores, per ser a la manifestació a les 11.00.

Tornada Sortida del centre de Brussel·les: divendres, dia 8 de desembre, a les 16.00 hores.

Arribada (estimada) a Manresa: dissabte, dia 9 de desembre, a les 9.00 hores.

Data límit reserva “PLACES EXHAURIDES”

 

OPCIÓ 3 (h2): Bus – 2 dies + hotel –  “PLACES EXHAURIDES”

Descripció general Autobús per anar i tornar fent nit en un hotel a Brussel·les o localitat propera. Inclou el desplaçament i la nit d’hotel.

Sortida des de Manresa.

Preu 125 euros + 85 euros (hotel hab. doble), total (210 €)
Anada Sortida de Manresa: dimecres, dia 6 de desembre, a les 15.00 hores.

Arribada (estimada) a Brussel·les: dijous, 7 de desembre, a les 9.00 hores, per ser a la manifestació a les 11.00 hores.

Trasllat

a l’hotel

Dia 7 de desembre a les 20.00 hores (aproximadament). Trasllat en autobús (en una localitat propera).

Dia 8 de desembre al matí, lliure.

Tornada Sortida de l’hotel: divendres, dia 8 de desembre, a les 16.00 hores.

Arribada (estimada) a Manresa: dissabte, dia 9 de desembre, a les 9.00 hores.

Hotels Per determinar (possiblement a Brussel·les.les, Lille, Reims (frança) o similar).
Data límit reserva
“PLACES EXHAURIDES”

 

El dia 7, Omplim Brussel·les!

L’Assemblea Nacional Catalana, l’ANC de Brussel·les i Òmnium Cultural convoquen el dijous 7 de desembre una gran mobilització a Brussel•les. L’acte es farà davant les institucions europees per denunciar la manca de democràcia de l’Estat espanyol i reivindicar la llibertat d’expressió i l’alliberament dels presos polítics.

La Manifestació

La manifestació començarà a les 11h al Parc del Cinquantenari, al costat de l’avinguda de Tervuren (Metro Merode), i acabarà la a la Plaça Schuman, davant la seu de la Comissió Europea i del Consell de la Unió Europea. La marxa clourà amb un acte polític amb la participació de personalitats internacionals i els representants de les entitats sobiranistes.

Un cop acabada la manifestació podem anar a dinar i fer turisme a la capital europea. Fins l’acte previst a la tarda organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana. Us n’informarem quan tinguem els detalls.


Informacions vàries:

 

Canal Omplim Brussel·les ✊🏻, [26.11.17 11:28]
🎼MÚSICS PER LA LLIBERTAT🎼

📝 Formulari d’inscripció per participar al concert del 3 de desembre:

https://goo.gl/forms/VvWQoSjVRrd4v8Nj1

📌A dia d’avui, les dades d’inscripcions més significatives són les següents:

– 151 trompetes
– 156 violoncels
– 163 clarinets
– 206 guitarres
– 278 flautes travesseres
– 340 violins
– 392 saxos
– 4.656 cantaires

En valors totals, podem resumir que hi ha inscrits 2.451 instrumentistes i 4.656 cantaires. És a dir que una setmana abans del concert ja tenim 7.107 inscrits.

Ara, els esforços de tots els inscrits els hem de dirigir a aplegar més músics per arribar a l’objectiu de 10.000 Músics per la Llibertat.
Si cadascun dels inscrits actuals aconsegueix que un músic, que encara no s’ha inscrit ho faci, superarem en escreix la fita marcada i el concert passarà de ser espectacular a ser una de les accions més increïbles per la defensa de les llibertats❗️

Us demanem un últim esforç en la difusió d’aquest esdeveniment. No deixarem indiferent a ningú que ho vegi i ho senti, siguin els quilòmetres que siguin els que hi hagi entremig.

✅ Reenvieu aquest missatge, si us plau, a un amic/amiga músic!!!

Font: Músics per la Llibertat
@MusicsLlibertat